Održana uvodna konferencija projekta Žene za Zagorje

Datum objave: 16. 10. 2018.

Danas, 16.10.2018. u Krapini, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Krapina održana je Uvodna konferencija projekta Žene za Zagorje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.992.215,16 kuna, a započeo je 30.05.2018. potpisivanjem Ugovora kojim su Gradskom društvu Crvenog križa Krapina dodijeljena bespovratna sredstva u 100%-tnom intenzitetu potpore u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., odnosno 85 % je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt će trajati 30 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec.

U projektu je od 01.08.2018. zaposleno 50 nezaposlenih žena koje pružaju potporu i podršku za 250 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, a koje su svi partneri identificirali zajednički.

Uvodna konferencija je započela svečanim potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta Žene za Zagorje, koji je potpisan od strane nositelja projekta i svih 19 partnera, te će svaki partner zadržati vlastiti primjerak potpisan od strane svih partnera.

Središnji dio konferencije je započeo ravnatelj Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina, Davor Šimunović predstavljanjem projekta Žene za Zagorje, dosadašnjeg tijeka projektnih aktivnosti, zapošljavanja i obrazovanja žena te projektnog tima i partnera uključenih u projekt.

Svi partneri su pohvalili provedbu jednog ovakvog projekta čijoj je kvalitetnoj pripremi i provedbi doprinijela uključiva, sveobuhvatna i nadasve jednako uvažavajuća međusektorska suradnja svih relevantnih dionika društvenog razvoja, te značaj povlačenja sredstava iz europskih fondova za jedinice lokalne samouprave, ali i društvo u cjelini jer se tako mogu financirati prijeko potrebne društvene usluge koje inače ne bi mogle biti financirane niti u približno tolikom opsegu iz državnog proračuna ili lokalnih i regionalnih proračuna. Svi se nadaju da će se moći provesti još puno ovakvih projekata, kako bi se što bolje iskoristila dostupna europska sredstva i omogućio ravnomjeran i sveobuhvatan društveni i gospodarski razvoj svih zagorskih lokalnih sredina.
Na području djelovanja GDCK Klanjec zaposleno je 12 žena koje skrbe za ukupno 60 korisnika.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support