Održana Uvodna konferencija projekta “Žene za Zagorje 2”

Datum objave: 05. 7. 2021.
 

Danas, 05.07.2021. u Velikoj dvorani grada Klanjca održana je Uvodna konferencija projekta Žene za Zagorje 2.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.962.921,25 kuna, a započeo je 22.02.2021. potpisivanjem Ugovora kojim su Gradskom društvu Crvenog križa Krapina dodijeljena bespovratna sredstva u 100%-tnom intenzitetu potpore u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., odnosno 85 % je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt će trajati 16 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec.

U projektu je zaposleno od 01.04.2021. 56 nezaposlenih žena koje pružaju potporu i podršku za 336 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, a koje su svi partneri identificirali zajednički.

Uvodna konferencija je započela potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta Žene za Zagorje, koji je potpisan od strane nositelja projekta i svih 19 partnera, te će svaki partner zadržati vlastiti primjerak potpisan od strane svih partnera.

Nakon potpisivanja Sporazuma o partnerstvu, prisutne je pozdravio ravnatelj Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina, Davor Šimunović.

Prisutnima su se također obratili:

  • ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapina Sergej-Augustin Erdelja
  • u ime ravnatelja HZZ-a Ante Lončara obratio se predstojnik Područnog ureda Krapina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Goran Vukmanić
  • u ime Grada Klanjca, domaćina, prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek

Svi govornici su istaknuli važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu i socijalno uključivanje nezaposlenih žena, te starijih i nemoćnih u društvo, te pružanja takvih socijalnih usluga koje su za krajnje korisnike na ovom pretežito ruralnom području često od vitalne važnosti i omogućuju bolju kvalitetu života svim potrebitim osobama te sprečavaju institucionalizaciju starijih i nemoćnih osoba i smanjuju depopulaciju izoliranijih krajeva Hrvatskog zagorja.

Opis te cilj projekta Žene za Zagorje 2, dosadašnji tijek  projektnih aktivnosti, zapošljavanje i obrazovanje žena predstavila je Monika Maranić, voditeljica projekta.

Prisutni su ostali na druženju uz prigodni domjenak, gdje su se uz osvježenje dodatno družili i razmjenjivali iskustva, kako bi ojačali partnersku koheziju i mogli ostvariti što bolju suradnju u budućim projektnim i ostalim aktivnostima.


Skip to content