Održana radionica na temu Važnost mentalnog zdravlja

Datum objave: 30. 11. 2021.

 

U ponedjeljak, 29.11.2021. godine u okviru projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ održana je radionica na temu Važnost mentalnog zdravlja, provedena u sklopu ciljanih programa u svrhu aktivacije i privlačenja osoba u aktivnosti i aktivno traženje posla putem sportskih, kulturnih i drugih programa sličnih sadržaja. Cilj radionice je podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja među mladima, unaprijediti mentalno zdravlja mladih i pozitivno utjecati na njihov razvoj. Radionicu je održala psihologinja Dragica Slakoper-Lisica, prof. psihologije.

Tijekom provedbe radionice sudionici su bili upoznati s jednom od definicija mentalnog zdravlja, pokazateljima dobrog mentalnog zdravlja i narušenog mentalnog zdravlja, kao i mogućnostima osobne brige za mentalno zdravlje (strategijama suočavanja sa stresom, utjecajima na emocionalnu snagu i otpornost, utjecajima na razvoj socijalnih vještina). Interaktivna radionica omogućila je mladima sudjelovanje u kvizu o mentalnom zdravlju, provedbi kreativne vizualizacije i vježbama mentalnog treninga.

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Informacije o projektu i uključivanju u projektne aktivnosti možete dobiti putem telefona 049/371-141 interni broj 5, 091/608-1027 ili emaila koordinator.neet@gmail.com.


Skip to content