Održan okrugli stol u sklopu projekta Žene za Zagorje

Datum objave: 02. 10. 2019.

U utorak, 1. listopada 2019. u prostorima Dvorca Mihanović u Tuheljskim Toplicama, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina je organiziralo i održalo Okrugli stol „Socijalna isključenost nezaposlenih i ostalih marginaliziranih skupina u ruralnom području i mogućnosti njihovog uključivanja u lokalnu zajednicu“. Okrugli stol se održao u sklopu projekta Žene za Zagorje (UP.02.1.1.05.0135), koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Ovaj okrugli stol je bio promotivni događaj kroz koji su organizacije uključene u pripremu i provedbu ovog projekta ili tematski sličnih projekata, u svrhu promicanja rezultata projekta i analize stupnja ispunjavanja zadanih ciljeva iz područja socijalne uključenosti, okupile kako bi se zajednički identificirali i analizirali problemi u lokalnim zajednicama te iskristalizirala moguća rješenja, sa svrhom integracije u provedbu budućih aktivnosti.

Naglasak je bio na problemima povezanim s nezaposlenošću, osobito žena, te problemima sa socijalnom isključenošću nezaposlenih, starijih i ostalih osoba u nepovoljnom položaju u ruralnim područjima.

Na okruglom stolu su sudjelovale 53 osobe koje su predstavljale različite institucije i organizacije civilnog društva koje su dionici razvoja u svojim lokalnim sredinama, ali također svojim djelovanjem kreiraju politiku regionalnog razvoja te kroz implementaciju novih mjera i aktivnosti u svoje djelovanje svakodnevno unaprjeđuju kvalitetu života svojih sugrađana.

Ana Jambrešić iz GDCK Klanjec održala je kratku prezentaciju na temu ” Dnevne aktivnosti za starije osobe”.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support