Obilježen Svjetski dan prve pomoći

Datum objave: 12. 9. 2017.

Svjetski dan prve pomoći ove godine obilježili smo putem radionica za najmlađe u vrtićima “Kesten” u Klanjcu i “Jaglac” u Kumrovcu, te prikazom zbrinjavanja ozljede koji su pripremili učenici iz OŠ “Lijepa naša” Tuhelj, te dijeljenjem letaka građanima.
Krenimo redom.
U petak, 08.rujna, u staroj školi u Kumrovcu, učenici iz OŠ “Lijepa naša”iz Tuhlja pod vodstvom mentora Davora Žažara priredili su prikaz zbrinjavanja ozljede koljena. Nakon praktičnog djela obratio im se ravnatelj GDCK Klanjec s nekoliko prigodnih riječi o Svjetskom danu prve pomoći te je mentoru poklonio slikovnice o pružanju prve prve pomoći. Istog dana građanima Klanjca podijeljeni su promotivni letci – podsjetnici o pružanju prve pomoći.
U srijedu, 12. rujna u suradnji s DCK KZŽ posjetili smo dječije vrtiće “Kesten” u Klanjcu i “Jaglac” u Kumrovcu. Valentina Klasiček iz DCK KZŽ i volonterka Petra Vidović.Cilj radionica u dječjim vrtićima je da se najmlađa populacija upozna sa djelatnostima Crvenog križa i osnovama pružanja prve pomoći.Uz praktične primjere djeca su crtali, bojali i slagali puzzle s temom Crvenog križa. Radionicama je prisustvovalo 40-ak djece koja su sa zanimanjem sudjelovala u radionicama, te su svakom vrtiću ostavljene edukativne slikovnice za daljnje preventivne aktivnosti.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support