Podmladak iz GDCK Klanjec 7. u Hrvatskoj

Datum objave: 13. 5. 2018.

Od 10. do 13. svibnja Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci bilo je domaćin Državnog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa iz znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta te znanja i vještina iz prve pomoći.

Na Državnom natjecanju u Vinkovcima u kategoriji podmlatka natjecalo se 10 ekipa osnovnih škola iz društava Crvenog križa: Buje, Daruvar, Dugo Selo, Klanjec, Osijek, Rijeka, Split, Vinkovci, Zadar i Zagreb.

Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec predstavljala je ekipa OŠ Lijepa naša iz Tuhlja, koja je u jakoj konkurenciji u kategoriji podmlatka s 172, 20 bodova osvojila sedmo mjesto. Pod mentorstvom Davora Žažara u Vinkovcima je nastupila ekipa u sastavu: Ana Marić, Antonija Kralj, Mateja Tušak, Anja Petrinec, Ivana Fekeža i Laura Žlender. Tuheljske osnovce u Vinkovcima su podržali ravnatelj DCK KZŽ Davor Šimunović, članica Odbora DCK KZŽ ujedno i članica Državnog povjerenstva Mirjana Laginja, ravnatelj GDCK Klanjec Mario Harapin te Anđelko Pasarić u ulozi vozača i kuhara.

Sedmo mjesto u Republici Hrvatskoj još je jedna potvrda dobrog i kontinuiranog rada podmlatka HCK OŠ Lijepa naša iz Tuhlja, koji su uz potporu GDCK Klanjec i DCK KZŽ nastupom u Vinkovcima na lijep način promovirali Krapinsko-zagorsku županiju.