Održano gradsko natjecanje iz prve pomoći

Datum objave: 11. 3. 2018.

U subotu 10.ožujka 2018. godine, održano je gradsko natjecanje podmlatka Hrvatskog Crvenog križa u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Klanjec.
Natjecanje je održano u Osnovnoj školi Pavla Štoosa u Kraljevcu na Sutli.
Natjecatelje je prije početka natjecanja pozdravio ravnatelj GDCK-a Klanjec Mario Harapin te je ujedno i otvorio natjecanje.
Na natjecanju su nastupile 3 ekipe: ekipa OŠ Lijepa naša iz Tuhlja, ekipa OŠ Pavla Štoosa iz Kraljevca na Sutli iz Klanjca te ekipa iz OŠ Josipa Broza iz Kumrovca.
Natjecanje se odvijalo na 6 radilišta na kojima su natjecatelji pokazali svoje znanje na teorijskim i praktičnim zadacima od znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca,o Hrvatskom Crvenom križu,međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pružanju prve pomoći
Najbolja je bila ekipa iz OŠ Lijepa naša Tuhelj ( mentor Davor Žažar) sa osvojenih 105,09 bodova, drugo mjesto zauzela je ekipa iz OŠ Pavla Štoosa( mentorica Vladimira Grgas) sa 87,46 bodova, a 3. zauzela je ekipa iz OŠ Josipa Broza iz Kumrovca (mentorica Sonja Kralj) s osvojenih 85,45 bodova. Priznanja i pohvalnice svima natjecateljima predala je načelnica općine Kraljevec na Sutli Danijela Pongrac.
Pobjednička ekipa predstavljati će Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec na Međužupanijskom natjecanju iz prve pomoći u u Lepoglavi.