Održan okrugli stol u sklopu projekta Žene za Zagorje

Datum objave: 02. 10. 2019.

U utorak, 1. listopada 2019. u prostorima Dvorca Mihanović u Tuheljskim Toplicama, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina je organiziralo i održalo Okrugli stol „Socijalna isključenost nezaposlenih i ostalih marginaliziranih skupina u ruralnom području i mogućnosti njihovog uključivanja u lokalnu zajednicu“. Okrugli stol se održao u sklopu projekta Žene za Zagorje (UP.02.1.1.05.0135), koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Ovaj okrugli stol je bio promotivni događaj kroz koji su organizacije uključene u pripremu i provedbu ovog projekta ili tematski sličnih projekata, u svrhu promicanja rezultata projekta i analize stupnja ispunjavanja zadanih ciljeva iz područja socijalne uključenosti, okupile kako bi se zajednički identificirali i analizirali problemi u lokalnim zajednicama te iskristalizirala moguća rješenja, sa svrhom integracije u provedbu budućih aktivnosti.

Naglasak je bio na problemima povezanim s nezaposlenošću, osobito žena, te problemima sa socijalnom isključenošću nezaposlenih, starijih i ostalih osoba u nepovoljnom položaju u ruralnim područjima.

Na okruglom stolu su sudjelovale 53 osobe koje su predstavljale različite institucije i organizacije civilnog društva koje su dionici razvoja u svojim lokalnim sredinama, ali također svojim djelovanjem kreiraju politiku regionalnog razvoja te kroz implementaciju novih mjera i aktivnosti u svoje djelovanje svakodnevno unaprjeđuju kvalitetu života svojih sugrađana.

Ana Jambrešić iz GDCK Klanjec održala je kratku prezentaciju na temu ” Dnevne aktivnosti za starije osobe”.


Skip to content