Odobren projekt Klanječki dnevni boravak 60+

Datum objave: 15. 7. 2018.

U petak, 13. srpnja ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Klanjec Mario Harapin potpisao je ugovor sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za projekt Klanječki dnevni boravak 60 +. Partneri na projektu su Udruga umirovljenika Klanjec.
Kroz ovaj projekt ćemo organizirati širok raspon svakodnevnih aktivnosti za osobe starije od 60 godina na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Klanjec kako bi bile zadovoljene njihove potrebe i tako riješena većina njihovih problema. Spriječiti će se socijalna isključenost starijih osoba, javnost će se senzibilizirati za povećane potrebe starijih osoba, postići će se zadržavanje visoke kvalitete života kod starijih osoba koje će ostati neovisne i aktivne. U sklopu aktivnosti projekta unaprijediti će se psihofizičko stanje osoba starijih od 60 godina kojima će se omogućiti korištenje prostora u kojem će se moći baviti preferiranim aktivnostima, odnosno pružiti im mogućnost organizacije i provedbe aktivnosti u zajedničkom prostoru, ali i na otvorenim prostorima. Korisnici će kroz zajednički razgovor, druženje i planiranje aktivnosti imati značajan utjecaj na prilagodbu definiranih aktivnosti projekta svojim interesima i mogućnostima, te tako održavati dinamičnost kroz cijeli godišnji ciklus tematskih aktivnosti, ali i pridonijeti osjećaju zadovoljstva sviju doprinosom projekta kvaliteti života cijele starije populacije. Cilj je prevenirati institucionalizaciju starijih osoba kroz širok opseg aktivnosti i što veću participaciju svih društvenih dionika kako bi se unaprijedili izvaninstitucionalni oblici skrbi za starije osobe na svim razinama i postigla maksimalno moguća razina njihovog socijalnog uključivanja u društvene aktivnosti. Projekt će također poticati bolju suradnju između tijela državne, regionalne i lokalne uprave, kao i ostalih javnih institucija i organizacija kako bi svi u sinergiji razvijali i provodili javne politike koje unaprjeđuju kvalitetu života starijih osoba. Provodit će se širok raspon projektnih aktivnosti, odnosno sportsko-rekreativne, kreativne, edukativno-informativne, kulturne, zabavne, plesne i zdravstveno-preventivne aktivnosti. Sve aktivnosti će biti organizirane kontinuirano prema tjednom rasporedu.
Za sve informacije o projektu javite se u GDCK Klanjec. Lijepe naše 22 ili na broj telefona 049/550-149

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support