Dodjela uvjerenja u sklopu projekta Žene za Zagorje

Datum objave: 25. 6. 2020.

U srijedu, 24. lipnja u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina održana je svečana dodjela uvjerenja o osposobljenosti za poslove njegovateljice starijih i nemoćnih osoba. Osposobljavanje je provedeno u okviru programa „Zaželi’“ koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, pod nazivom projekta „Žene za Zagorje“.
Osposobljavanje je započelo 23. rujna 2019. godine i završilo sa završnim ispitom koji je održan 19. lipnja 2020. godine. Osposobljavanje, koje se je sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela, provelo je Pučko otvoreno učilište Krapina. U periodu od 2.3.2020. do 13.3.2020. godine, prije nastupanja pandemije, radnice su obavile dio praktične nastave u Domu za starije i nemoćne ZLATNO DOBA u Gornjoj Pušći, Domu Sveta Katarina u Zagorskim Selima, Domu za starije i nemoćne osobe Rezidencija Kastelan u Tuheljskim Toplicama i Domu za odrasle osobe. Dio prakse su obavile kroz vježbe u učionici u GDCK Klanjec, a priznato im je i radno iskustvo na radnom mjestu radnica za pomoć u kući. Nakon završene edukacije i odrađene prakse 49 žena dobilo je uvjerenje za njegovateljicu starijih i nemoćnih osoba. Novostečenim znanjima i vještinama postale su konkurentnije na tržištu rada, a uvjerenja se upisuju u e-radnu knjižicu.
Zaposlene žene će svojim trudom, radom i nesebičnim zalaganjem doprinijeli boljem i kvalitetnijem životu 270 krajnjih korisnika sve do 31. srpnja 2020. godine. Projekt Žene za Zagorje provodi se u okviru Programa “Zaželi”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u 100%-tnom iznosu.



Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support