Dodjela uvjerenja polaznicama osposobljavanja za zanimanje dadilja

Datum objave: 23. 12. 2021.

 

Dana 23.12.2021. godine održana je dodjela uvjerenja o osposobljavanju za zanimanje dadilje koje je provodilo Učilište Piramida znanja iz Zaboka. Program osposobljavanja počeo je u rujnu 2021. godine i trajao ukupno 400 sati. Obuhvaćao je nastavne cjeline zaštita na radu i prva pomoć, organizacija rada, komunikacijske vještine, osnovna psiho-socijalna obilježja djeteta, osnove predškolske i školske pedagogije, njega i zdravlje djeteta, aktivnosti djeteta i praktičnu nastavu.

Posao dadilje je samostalna skrb o zdravlju i sigurnosti djeteta do 14. godine života, komunikacija s djecom, roditeljima i suradnicima na primjeren način, skrb o emocionalnom, tjelesnom, intelektualnom i socijalnom razvoju djeteta, provođenje uravnotežene, raznovrsne i zdrave prehrane djeteta, provođenje higijene i odijevanje djeteta rane, predškolske i školske dobi, organizacija igre, rekreacije i zabave za dijete, nadzor školske obveze i ostale aktivnosti djeteta prema uputi roditelja, primjena zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći. Završetak programa polaznicama omogućava obavljanje djelatnosti dadilje prema zakonskim propisima i pravilima struke.

U sklopu projekta osposobljavanje su završile četiri polaznice, a stečena kompetencija se upisuje u e-radnu knjižicu. Polaznice su stekle potrebne kvalifikacije za otvaranje vlastitog obrta ili zapošljavanje u nekom od već postojećih obrta za čuvanje djece.

Projekt „Pokreni se, izmjeni se!“ odobren je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support